Başkandan Mektup

Sevgili arkadaşlar,

ELYD ve ELEV’ imizin ortak yayın organı olan Bültenimizde 2026 yılının ikinci çeyreğindeki dönemsel faaliyetlerimizi koordineli işbirliğimiz çerçevesinde özetlemeye çalışacağım.

Camiamızın en büyük etkinlikleri 22 Nisan öğleden sonra Atatürk Anıtına çelenk koyma, kortej halinde Edirne Lisesine yürüyüş, Okulumuzdaki Atatürk Anıtına çelenk koyma ve Görsel Sanatlar Sergisinin açılışı, akşam Meriç Balosu, 60. Yıl Mezunlarımıza Plaket Takdimi, 23 Nisan’ da Halk Oyunları Gösterisi, 50, 40 ve 25. Yıl Mezunlarımıza Plaket Takdimi, oldukça geniş katılım ile yapılmıştır. Günün devamında Geleneksel Pilavımız, Edirne Lisesi Senfoni Orkestrası Konseri ve Geleneksel YETİŞENLER-LİSE futbol maçımız büyük katılım, heyecan ve neşe içinde kutlanmıştır.

Edirne Valimiz Sayın Yunus SEZER proğramlarının yoğunluğu nedeniyle bu yıl etkinliğimize katılamamıştır. Edirne Belediye Başkanımız Sayın Filiz GENCAN etkinliğimize katılım sağlamış, Gelenek- sel Pilav ikramımızı kabul etmiş, okul içi ve bahçedeki bir çok mezunumuz ile görüşerek, tebriklerini sunmuşlardır. Saat 16.00’ da Kıyık’ taki Tuncaspor Stadında başlayan YETİŞENLER-LİSE futbol maçımız- da yetişenler kadromuzdaki eksiklik nedeni ile 1976 Yılı Edirne Lisesi Futbol Takımı oyuncusu 68 yaşındaki bir yetişen olarak yaklaşık 20 dakika yer almaktan büyük onur ve gurur duydum. Bu geleneksel etkinliği uzun yılardır koordine eden 1967 mezunumuz Sn. Ferhat KEMALLARLI’ ya, katılım sağlayan yetişenlerim- iz, Edirne Lisesi Futbolcuları ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Ulu Çınarımız Edirne Lisemizin 23 Haziran 2026 tarihinde yapılan Mezuniyet Törenine, ELYD ve ELEV Genel Merkez ve Edirne Şube Yöneticilerimiz ile katılım sağlanarak, ilk 3’ e giren yeni mezunlarımıza ELYD Başarı Plaketlerimiz takdim edilmiştir.

Yurt dışı gezi programlarımız çerçevesinde 27 Haziran-04 Temmuz 2026 tarihleri arasında Büyük Britanya Gezimiz 61 kişilik mezunumuz ve misafirimiz ile yapılmaktadır. Bu gezimize ELYD Genel Başkanı Sayın Cevat İŞLİK, ELYD Genel Muhasibi Sayın Mehmet Haluk ÜNDEŞ ve ELYD Genel Sekreteri Sayın Kemal DEMİRKIRAN’ da katılım sağlamaktadır. Devamında 26 Ağustos-02 Eylül 2026 tarihleri arasında İtalya Gezimiz olup, kayıtlarımız devam etmektedir. Kasım-Aralık 2026’ da Ren Nehrinde Gemi ile Noel Pazarları ( İsviçre, Fransa, Almanya’ yı kapsayan ) veya Singapur, Bangkok, Malezya’ yı kapsayan Uzak Doğu Gezimiz katılımcılarımızın tercihleri çerçevesinde yapılacaktır.

ELEV Burs Proğramımız kapsamında 51 öğrencimize 2025-2026 Öğrenim Yılının son ödemeleri Haziran ayında yapılmıştır. Burs Proğramımıza katkı sunan vefalı ve hayırsever mezunlarımıza teşekkür eder, yeni öğretim yılında, artış gösterecek katılımlar ile devamını bekliyoruz.

Yaz sezonunda sevdikleriniz ile birlikte iyi tatiller, sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim.

Cevat İŞLİK

Genel Başkan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir